26 september 2015
13:00

Referat: Lindeborgs FF 1948 - AIF Barrikaden

Startelvan: Daniel Holmberg (debutant) – David, Naim, Paa, Marcus – Frmas, Osama, Maksym, Oskar, Simon Marke Gran (come-back efter ett års frånvaro för denne ständigt skadeoturs(?)förföljde – vilket ord! – spelare) – Farhad

Avbytare var Stefan D och Mohamed som båda spelade 15-20 min (?) som yttermittfältare i andra halvlek.

Vi spelade alltså för dagen med en 4-5-1-uppställning och det gick ju bra!

Ordinarie referent ej där och ej heller ordinarie tränare så detta referat baserar sig på vad ett antal spelare berättat.
Lindeborg fick ett väldigt turligt men ändå på sitt sätt vackert mål redan efter två minuter när bollen rullade ner längs benskyddet på målskytten när han skulle skjuta vilket innebar att bollen fick en mycket märklig bana för att sedan helt otagbart för vilken målvakt som helst dala ner i krysset.

Nästa mål blev vårt när Mohamed spelade fram Farhad som blev fälld med straff som följd – en straff som Farhad själv lade på bästa sätt.Detta hände i den 20:e min.Så långt var matchen ganska jämn men när deras motor på mitten blev skadad efter 20-25 min tog vi över helt resten av halvleken och spelade riktigt bra. I den 32:a min tog vi ledningen när Maksym slog en frispark förbi samtliga spelare i straffområdet inklusive målvakten där Simon tillstötte vid bortre stolpen och fick in bollen. Han behövde alltså efter ett års skada bara en dryg halvtimme på sig för att hamna i målprotokollet. Vid 3-1-målet i den 41:a min var det än en gång Maksym som stod för förarbetet när han gjorde en löpning på kanten och därefter spelade snett inåt bakåt till Frmas som från en position strax utanför straffområdet med stor kraft tryckte upp den i nättaket.

Vi började dåligt i andra halvlek och hade de tilldömts den solklara straff de borde fått men där domaren friade, eller varit lite effektivare hade det kanske kunnat bli match. Nu trodde många ändå att Lindeborg hade reducerat 15-20 min (?) in i halvleken när deras spelare firade det mål som senare blev underkänt eftersom det visat sig att en av deras spelare på en hörna använt en typ volleybollsmash för att få in bollen.

Efter det gick Lindeborg ner sig igen och resten av matchen var jämn med inte alltför bra spel. Vi hann dock med ett mål till när Stefan vann en närkamp och därefter spelade en boll i djupet till Maksym som helt fri med målvakten på sedvanligt osjälviskt vis valde att spela till en lika fri Frmas som inte gjorde något misstag utan i den 84:e min fastställde slutresultatet till 4-1.

En odiskutabel men kanske sett till spelet lite väl stor seger mot ett motstånd som i sanningens namn inte var det bästa (även Lindeborg har ju en viktig A-lagsmatch imorgon och vi har säkert bättre bredd än de).